Tips en trucjes

HOP HOP HOP … PAARDJE IN GALOP

Onze jongste had in zijn kleuterklas in een van de thema hoeken een paardenstal. De juf vroeg of er kindjes waren die een stokpaardje mee konden nemen. Dat hadden we helaas niet … maar ik moest wel meteen denken aan stokpaardje gemaakt van een poolnoodle dat ik ooit op het web voorbij zag komen. Onze eigen poolnoodles mocht ik niet gebruiken van de kinderen dus op naar de bouwmarkt voor een rol isolatiemateriaal (bedoeld voor buizen). En omdat het te leuk is om niet te delen, volgt hier een korte werkbeschrijving: van het isolatieschuim vouw je een stuk voor het hoofd van het paard van om en je maakt het vast met een touwtje of, nog leuker, een reepje (nep)leer. Je tekent oogjes en twee neusgaten of je gebruikt wiebeloogjes en een stukje vilt waarvan je rondjes voor de neusgaten knipt. Van vilt of ander stof laat je je zoon of dochter ook manen knippen en oortjes. Nu nog een staartje van vilt, wol of chenille staafjes die je aan het einde van de buis bevestigt (of halverwege) en klaar is het paardje! Gegarandeerd uren speelplezier! Wij zijn al twee dagen te paard naar school gegaan ;-). Mocht je nou denken: dat lijkt me leuk om te maken maar het zou handig zijn als ik alle materialen al bij de hand had? Stuur me dan even een mailtje of PB via Facebook. Tegen een kleine vergoeding kan ik pakketjes met oogjes, vilt, leer, nylon draad en het isolatiemateriaal voor je samen stellen. Ook als je vragen hebt, hoor ik graag van je! En … ik zou het erg leuk vinden als je me een foto van je zelf gemaakte stokpaardje stuurt!

HIH Amerigo mijn_collage

Hip in huis, zelf maken is leuker!

 

VROLIJKE TUINVLAGGETJES

Meters stoffen vlaggetjes heb ik door de jaren heen al genaaid. Voor allerlei gelegenheden en in allerlei kleuren. Ik gebruik ze zowel binnen als buiten. Jammer genoeg kun je die met slecht weer niet buiten laten hangen (tenzij je zin hebt in extra was en strijk …). Maar ik kwam laatst een leuke tip tegen. Van rollen antislipmatjes, die je nu in de leukste kleurtjes kunt krijgen (onder andere bij Zeeman en Action), maak je in een handomdraai een vlaggenlijn die wel weersbestendig is! Zoek een leuke kleurencombinatie uit, maak een mal voor de vlag en knippen maar. En de draad? Die rijg je er gewoon doorheen. Eventueel zet je het vlaggetje met een klein steekje vast zodat het niet kan verschuiven.

mijn_collage

Je kunt ze natuurlijk zelf maken maar op dinsdag 31 mei tussen 20.00 en 22.00 uur kun je ze, als je zelf het materiaal meeneemt, ook bij Hip in huis komen maken. Wel zo gezellig! Dus jij neemt de draad en de antislip matjes in jouw favoriete kleuren mee, ik zorg voor de mallen en voor koffie/thee met wat lekkers erbij.

N.B. Geen bijkomende kosten, alleen de door jou aangeschafte matjes en draad!

Tot dinsdag?

Hip in huis, zelf maken is leuker!

 

MAKKELIJK ZELF LETTER/CIJFER STEMPELS MAKEN

Voor een setje letterstempels van een beetje formaat ben je al gauw een leuk bedragje kwijt. Terwijl je ze heel makkelijk zelf kun maken … Hoe?

Attachment-1

Toevallig kwam ik bij Action doosjes met houten letters en cijfers tegen. Ik vond ze zo leuk dat ik ze gekocht heb zonder dat ik wist waar ik ze voor ging gebruiken. Ze hebben dus een tijdje ongebruikt tussen de knutselspullen gelegen. Totdat ik letterstempels nodig had … Plak de houten letters of cijfers gespiegeld met kleine dubbelzijdige plakkers op een stuk karton (karton beetje groter maken dan het stempelkussen voorkomt inkt aan de vingers) en voila! Je eigen stempel! Geeft nog een gaaf beetje retro effect ook! Veel knutselplezier …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *