Mijn inspiratie

Onverwachte vondsten …

mijn_collage

Regelmatig struin ik stad en land af op zoek naar leuke dingen voor Hip in huis. Jammer genoeg ook wel eens tevergeefs. Zo was ik diverse keren op pad voor deze theepotten (overal uitverkocht) en gutsen (niet in het assortiment of komen maar niet binnen). Hoe leuk is het dan als je tijdens één shopping trip toevallig tegen beiden aan loopt! Dat waren namelijk de ontbrekende ingredienten voor twee verschillende workshops. Welke dan zul je je misschien afvragen? Binnenkort meer … plus uitleg over de letterknopjes en houten figuren. Wat die roze home made stempel betekent, wil ik best al verklappen: die is voor de koekjes!

 

 

 

 

 

Workshop kalligrafie

mijn_collage

Een tijdje geleden was er na de officiele opening van de Japanese Contemporary Arts Exhibition de mogelijkheid om een Japanse kalligrafie kunstenares aan het werk te zien en ook zelf de kwast ter hand te nemen. Die mogelijkheid heb ik me niet laten ontgaan! Interessant om meer over de achtergrond van kalligrafie te weten te komen bijvoorbeeld als je een krachtig teken kiest dat je je daarop in moet stellen en het teken ook krachtig op papier moet zetten. Het door mij getekende karakter (foto links boven) stelt ‘bloem’ voor. En, een tekening is pas af met het stempel van de maker. Na afloop van de workshop mochten we ons allemaal master of calligrafy noemen! In mijn geval een beetje voorbarig denk ik ;-).

 

 

 

 

Workshop pyrografie

mijn_collage

Wat was dat leuk! De workshop pyrografie –brandschilderen- van Daniella Baars op de Affordable Art Fair in Maastricht. Ik was van tevoren al zo enthousiast over de techniek dat het me enige moeite kostte niet al voor de workshop een hout brand pen aan te schaffen. Maar ik heb me kunnen beheersen! Twee dagen … haha! Toffe dingen die je daar mee kunt maken! Binnenkort meer …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *